Op weg naar Wit-Rusland

Sinds Jeroen Conijn niet meer over de vierdeklasse-onderbond schrijft voor de Week In Week Uit lees ik geen gratis drukwerk meer. Een uitzondering maak ik voor het populistische blaadje Intermediair en dan voornamelijk voor de afzeikstukjes van Marcel van Roosmalen.

Hij is een tijdje onzichtbaar geweest, maar vorige week was hij weer op dreef. Hij was namelijk aanwezig bij de verkiezingsavond in het Amsterdamse stadhuis en bevond zich in de nabijheid van de zakkenvullers van Mokum Mobiel: “Het was een bijzonder gezelschap: één liep mank, een ander keek scheef en er was er ook een die maar over het gebrek aan parkeerplaatsen bleef praten. […] Lijsttrekker Gonny bestudeerde het papiertje met de zetelverdeling en zei dat de uitslag – nul zetels – haar tegenviel. ‘Als dit democratie is, vind ik het raar.'”

Vandaag zegt een lokale VVD’er in het Parool dat hij naar Wit-Rusland wil emigreren als de PvdA de VVD buiten het college houdt. Nederlanders blijven er rare opvattingen over democratie op nahouden.