Das Grosse Leben – Rosenstolz

Vrijwel alle commerciële muziek die je op de slechte radiozenders hoort is afkomstig uit de VS, Engeland of Nederland. Muzikaal gezien is de wereld erg beperkt. Sommigen stellen daarom dat muziek uit bijvoorbeeld Frankrijk, Rusland of Duitsland per definitie indie is.

De Duitse band Wir sind Helden zou je goed een “indie-band” kunnen noemen. Hoewel ze in Duitsland op nummer 1 gestaan hebben, traden ze in Nederland in kleine zaaltjes op. Ik ben al langer op zoek naar bandjes waarvan de muziek lijkt op die van Wir sind Helden.

Das Grosse Leben - RosenstolzLaatst stond Das Grosse Leben van Rosenstolz in Duitsland bovenaan de albumlijsten. Meteen gedownload. En hm, tja, dit is zelfs met de grootste moeite toch moeilijk indie te noemen. Eigenlijk is het gewoon vlotte, gladde, catchy popmuziek. Muziek die in Nederland door iemand als Trijntje Oosterhuis gezongen zou kunnen worden en je dus direct in de afvalbak flikkert.

Maar nu is het Duits! En dat is op zich al zo bijzonder dat je het album gerust een paar keer kunt beluisteren. En dan kom je tot de conclusie dat nummers als Ich bin ich of Auch im Regen best de moeite waard zijn. En beschouw je Ich geh in Flammen auf misschien zelfs als een muzikaal meesterwerkje!