iBood belicht

Hoewel het hier en daar nog nasmeult, heeft in het vorige decennium het kapitalisme de finale doodklap gegeven aan het communisme. Consumeren om het consumeren is nu de benadering van Gods paradijs op aarde geworden. In dit licht bezien voldoet iBood volkomen aan de wensen van de moderne tijd. Bij iBood wordt namelijk iedere dag 1 product te koop aangeboden en dat ene product is slechts die 24 uur verkrijgbaar. Het volgende etmaal is weer een ander product aan de beurt.

Wat wordt er zoal te koop aangeboden? Eieren, luiers, schoonmaakmiddelen? Neuh, het gaat vooral om electronische gadgets, spulletjes dus die op zijn hoogst je leven enigszins veraangenamen, maar over het algemeen volstrekt nutteloos blijken te zijn.

USB stickSpeciaal voor de Primaire berichten heb ik ruim twee weken geleden op iBood een merkloze USB stick van 1 GB gekocht. Het prul kostte slechts 30 euro en dat schijnt weinig geld te zijn. Hier kwamen echter wel bijna 5 euro verzendkosten bij.

Een week na het plaatsen van de bestelling, ontving ik een mailtje van iBood waarin zij berichtten dat de levering vertraging had opgelopen. Op zich vervelend, maar wel netjes dat ik ingelicht werd. Nog eens zeven dagen later had ik de USB stick in mijn bezit. Hij ziet er handzaam en klein uit.

Een begeleidende brief vermeldt: “Op al de producten aangeboden op iBOOD.com zit een minimale fabrieksgarantie van 1 jaar”. Uit het vervolg blijkt dat ze bedoelen dat de fabrieksgarantie minimaal 1 jaar bedraagt en niet dat op alle iBood-producten 1 jaar garantie zit, en dat zij dat zelf “minimaal” vinden. In het kapitalistische systeem is het namelijk hoogst ongebruikelijk dat de verkopende partij zijn diensten als “minimaal” afdoet.

Enfin, de USB stick is binnen. Wat nu?

    » iBood.com