Truus wordt beroemd!

Websites als Flickr worden ook wel ‘social software‘ genoemd. Het zou mensen dichter bij elkaar moeten brengen. Allemaal blaat natuurlijk, ik zet mijn foto’s vooral online zodat mijn familie snel kan zien wat Nils dit weekend allemaal uitgespookt heeft.

Gisteren kreeg ik echter een mailtje van een zekere Amerikaan. Hij vroeg permissie om de foto die ik gemaakt had van Truus – het varken van kinderboerderij Zimmerhoeve – te gebruiken voor een onderzoek aan de Pennsylvania State University. Het is de bedoeling dat kinderen met een taalachterstand ‘pig’ gaan roepen als ze Truus zien:

“This project will attempt to better understand phonological disorders in bilingual Spanish-English children, in part by creating a simple test for speech pathologists to use when working with a child. In particular, we would use your image to prompt the word “pig” from a young child, which would then be recorded and analyzed.”

Hoewel het helaas niet om een foto van ons eigen varken Parra ging, het ik natuurlijk ingestemd: Truus wordt beroemd!