Het einde van Duracare

DuracareBijna 20 jaar geleden ging ik over van een bril op harde zuurstofdoorlatende contactlenzen. Al die tijd gebruikte ik de inzetvloeistof van Duracare. Tot mijn schrik bleek Duracare het laatste jaar steeds lastiger te verkrijgen en onlangs heb ik stad en land afgezocht naar de laatste flesjes Duracare, maar blijkbaar is het product uit de handel genomen.

Na veel wikken en wegen besloot ik toen het eigen merk van Pearl Opticiens te gebruiken, maar de stroperige substantie die zij leveren leek wel stookolie, dus dat was geen succes. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op Total Care, net als Duracare een product van Amo. Volgens mij is het hetzelfde product, alleen in een ander jasje gegoten. Meestal doen bedrijven dit om op die manier een prijsverhoging van 25% te vergoeilijken (“duurder, maar vernieuwd en beter, bla bla bla”). Total care is echter helemaal niet duurder dan Duracare, dus wat de reden van deze dubieuze naamswijziging is…?