Het succes van de PvdD

Als Partij voor de Dierenstemmer word je al gauw verweten je in te laten met een one-issue-partij. Zowel thuis als op mijn werk werd ik op het matje geroepen. Ik verdedig mij echter fel.

PvvD - verkiezingsposter uit 2004Het is geen schande op een partij te stemmen waar één thema belangrijker is dan de rest. Ten eerste omdat je dat ene thema heel erg belangrijk kunt vinden. En ten tweede omdat de gemiddelde politieke partij over veel thema’s een standpunt heeft, maar jij als individu het zelden met al die standpunten eens bent.

One issue of niet, de PvvD genereert opvallend veel publiciteit met die twee schamele zeteltjes. Volgens Marianne Thieme is Nederland een mondiaal voorbeeld geworden en kwamen na de verkiezingen felitaties uit de hele wereld binnen. In de burgerlijke media (krant en tv) wordt schamper gelachen om die one-issue-partij, maar de PvdD is voortdurend in het nieuws. De NRC verrast vandaag met een paginagroot artikel over biologische varkens, terwijl zij tegelijkertijd in hun maandblad M een uitgebreide reportage over de dieronterende productie van bioindustriekippen publiceren.

De voortekenen zijn duidelijk: de revolutie van het dier zal niet lang meer op zich laten wachten. Haal de banieren vast uit de mottenballen!