Tilde, dochter van Turbo Alpina

Trouwe lezers van de Primaire Berichten weten natuurlijk dat wij over een heuse adoptiekoe beschikken, Turbo Alpina. Wij adopteerden haar toen zij nog een bleek kalfje was. Inmiddels is zij een volwassen melkkoe, vorig jaar kreeg zij een dochter, Tinka.

Deze maand ontvingen wij uit Wilnis opnieuw het blijde bericht dat Rosa (de roepnaam van Turbo Alpina) gekalft heeft. Voor de kleine spruit mochten wij een naam bedenken. Het werd Tilde, een romantische, maar ook in weblogkringen volstrekt acceptabele naam.

Turbo Alpina met Tilde

Iedereen zal begrijpen dat het voor een biologische boer lastig is om zijn hoofd boven water te houden in een tijd waarin mensen met de auto 35 kilometer omrijden om bij een andere supermarkt vlees in te slaan dat per kilo 5 cent goedkoper is. De stichting Adopteer een koe wil aan de ene kant financiële verlichting geven aan de biologische boer, en aan de andere kant meer begrip kweken bij de consument die jaarlijks op de “boerderijdag” een kijkje mag nemen bij de boer.

Wie Turbo Alpina wil adopteren is te laat, dat is onze koe. Maar het geluk wil dat de kleine Tilde nog niet geadopteerd is! Een uitgelezen mogelijkheid voor jou dus om je slag te slaan! (En om gezichtsverlies te voorkomen als je de volgende keer weer bij ons op bezoek komt…)

Lijkt je zo’n adoptiekalfje wel wat, neem dan even contact op met ons, dan brengen wij jou in de contact met onze boer. Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen met Adopteer een koe. Als een koe je te fors is, zijn er trouwens ook nog kippen in de aanbieding. En onderteken gelijk even het protest van Wakker Dier, want die biggetjes hebben ook geen leven zo!

    » Turbo Alpina op de Primaire Berichten
    » Enkele foto’s van Turbo Alpina