Tom brengt Dinamo op

In de eredivisie van de Russische voetbalcompetitie spelen 16 teams. Vijf daarvan zijn afkomstig uit Moskou en nog eens twee uit de provincie Moskou. In de top vijf staan momenteel vier Moskovische teams, dus voetbal in Rusland is een hoofdstedelijke aangelegenheid.

Eerder dit seizoen hield FC Tom het grote Spartak Moskou op 1-1. Gisteren moesten onze geliefde Tomitsji aantreden tegen Dinamo Moskou, de ploeg die twee maanden geleden FC Tom uitschakelde voor de Russische beker.

En er werd een mooi succes geboekt op de velden van Tomsk. Na een half uur spelen wist Vitali Boelyga hoe Tomse overwicht met een strakke streep in een doelpunt uit te drukken. In de tweede helft kwam Dinamo sterk terug en speelde Tom op de counter. Met kunst- en vliegwerk werd de 1-0 over het eindsignaal getild. FC Tom heeft nu 11 uit 9 en bivakkeert op de 6e stek, 8 punten achter koploper Spartak Moskou.

Trainer Petrakov heeft geleerd van zijn schorsing. Op de prikkelende vraag “Wat vond u van de arbitrage?” antwoordde hij gedecideerd: “Ik vond dat de arbitrage geen grove fouten gemaakt heeft. Ik denk dat er van beide kanten geen reden is voor protest”. Trainer Kobeljov van Dinamo Moskou heeft wel een mediatraining gevolgd. Op dezelfde vraag antwoorde hij: “Ik geef geen commentaar op de arbitrage. Er zijn officiële instanties die zich hiermee bezighouden.”

    » Russisch voetbal is vooral Moskouse sport (Prospekt, tijdschrift voor Rusland, 2002)