Tom verliest met 0-1 van Dick Advocaat

Afgelopen zaterdag verloor FC Tom thuis van Zenit Sint-Petersburg, de club waar Dick Advocaat tegenwoordig resideert. In Tomsk werd het 0-1 na een assist van, jawel, ex-AZ-speler Fernando Ricksen. Het doelpunt werd gemaakt door Pogrebnjak, nota bene een oud-speler van FC Tom.

Aan Dick Advocaat na afloop van de wedstrijd dan ook de logische vraag: “Kunt u de gevoelens van de supporters begrijpen als hun geliefde aanvaller tegen hun geliefde club scoort?”. Advocaat: “Jullie hebben wel erg veel geld voor hem ontvangen”.

Na de open brief van vorige week zal het niemand verbazen dat Advocaat ook moest antwoorden op de vraag “Wat vond u van het veld?” Dick, die waarschijnlijk een carrière als ambassadeur ambieert: “Het veld was aanzienlijk beter dan vorige week in Vladivostok”.

Trainer Petrakov zat trouwens niet bij ons op de bank. Na zijn misdragingen vorige week was hij geschorst voor deze wedstrijd.

FC Tom zakt intussen weg naar de degradatiezone. Volgende week spelen we de altijd lastige uitwedstrijd op de Lange Leegte van Rusland: tegen Straal Energie uit Vladivostok. Dat betekent 12 uur in het vliegtuig zitten om anderhalf uur de wei in te mogen…

    » Correspondent Remco Reiding volgt ook het Russische voetbal