Tapasbar Sal Gorda in Oud-Zuid

Bij toeval raakten M.A. en ik gisteravond verzeild in tapasbar en Spaans restaurant Sal Gorda in Oud-Zuid. Omdat de twee obers in het Spaans ruzie kregen over de vraag of wij nu wel of niet met zijn tweeën aan een zespersoontafel plaats mochten nemen, wisten we dat we op de juiste plek waren aanbeland.

Op zich hou ik niet van tapas. Meestal krijg je namelijk van die vette worstjes voorgeschoteld. Maar Sal Gorda heeft gelukkig een uitgebreide vegetarische tapaskaart. Van de vier gerechten die ik probeerde, vond ik alleen de Crostini met geitenkaas en honing afgezaagd. Die had ik trouwens niet eens besteld, maar de Spaanse ober had mij denk ik niet goed begrepen. Ook onder de voorgerechten zaten trouwens overheerlijke verrassingen zoals de Pan con tomaca en de Aceitunas.

De Rioja smaakte voortreffelijk, dus verzadigd en voldaan waggelden we later op de avond naar buiten.