Eten in De Keuken

Eten in de keuken? Nee, in De Keuken. Dat is een restaurant in De Pijp, waar ik afgelopen maandag dineerde. Het zit aan het begin van de Albert Cuyp, in een voormalig schoolgebouw zo lijkt het.

Ik wandelde naar binnen en kreeg het vermoeden dat die dag aan de riolering gewerkt was en nog niet alle dampen opgetrokken waren. Terwijl ik op mijn tafelgenoot wachtte, nam ik plaats aan een tafeltje bij het raam. In het midden van De Keuken zat een gezelschap van een man of 20 dat met grote hilariteit genoot van een buurtbewoner die in een woning aan de overkant met de gordijnen open aan het kokkerellen was, geheel naakt.

Op het menu van De Keuken stond slechts 1 vegetarisch voorgerecht en 1 vegetarisch hoofdgerecht, dus mijn keuze was snel gemaakt. De mozzarellasalade smaakte prima, maar ik vind dat de restaurants in Amsterdam nu echt eens hun best moeten doen om een fatsoenlijk en origineel vegetarisch hoofdgerecht te serveren. Voor de zoveelste keer werd mij pasta met paddestoelen voorgeschoteld. De vergelijking moet steeds vaker getrokken worden met die deprimerende dagen in de provincie, waarop je – per ongeluk in een provinciaalse eetgelegenheid verzeild geraakt – als hopeloos vegetarisch alternatief weer dat eeuwige gebakken ei moest verorberen.