Meat the truth – een film van Marianne Thieme

Poster Meat the truthVorige maand werd hij al aangekondigd en gisteren is het publiciteitsoffensief gestart: Marianne Thieme (of het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren) heeft een film gemaakt over de invloed van de vleesindustrie op het broeikaseffect, Meat the Truth. Het zou blijken dat Al Gore in zijn Inconvenient Truth de bio-industrie al dan niet per ongeluk over het hoofd gezien heeft: de man heeft zelf een dieronvriendelijke achtergrond.

Ik ben erg benieuwd naar de documentaire , maar hij is nog nergens te zien. Hoewel de film al af is, komt hij pas in het voorjaar in de bioscopen en nog later op dvd. Dat bevreemdt mij. Al de PvdD echt iets aan de orde wil stellen, zou het de film gratis ter download moeten aanbieden en een zo groot mogelijke verspreiding moeten nastreven.

Nu heeft het echter veel meer weg van een publiciteitsoffensief voor het clubje van Marianne Thieme, dat over enkele maanden nog eens financieel uitgemolken moet worden met voorstellingen en dvd-verkoop. Dat dit afbreuk doet aan de integriteit van de partij en aan de waarde van de boodschap beseft men blijkbaar niet.