Waggelwissels, of de top 5 van mei

1. Make mistakes – Infadels
De Ramones zijn dood – lange leve Infadels! Wat een geweldig Ramonesnummer is Make mistakes. Na 20 jaar zomaar uit het niets een waardige opvolger van Something to believe in, het beste Ramonesnummer ooit! En dat van het eerste de beste electrobandje uit Londen. Doorbeuken!!!
2. Calm Like You – The Last Shadow Puppets
Is hier iemand te vinden die langer dan 10 minuten naar de Arctic Monkeys kan luisteren? Laat staan naar Reverend and the Makers? Natuurlijk niet, wat een drek. Nee, maar dan de symbiose daartussen, uitmondend in The Last Shadow Puppets: (zware stem:) Alléén maar hits! Elke song had hier in de top 5 kunnen staan.
3. Out of routine – Idlewild
Heb laatst Idlewild weer eens uit de kast getrokken. Bij het nummer Out of routine kon ik mijn tranen niet meer bedwingen en moest ik de buren even wegblazen, wat een knappe muziek!
4. Hometown Glory – Adele
Van al die dameszangeresjes bevallen mij Nicole Atkins en Adele het meest. Nicole Atkins staat lekker ongegeneerd in haar microfoon te brullen, maar de plaat (Neptune City) is verder wat rauw, weinig geproduceerd, het lijken wel live-opnames? Op Adele’s 19 staan genoeg goede nummers, Hometown Glory is het gevoeligst.
5. Kids – MGMT
Is iemand al opgevallen wat voor denderende break er zit in het verder wat gezapige nummer Kids? Als deus ex machina luister je opeens naar een huiveringwekkende drumsolo (uit de computer natuurlijk, heerlijk strak), heel knap gedaan!