Huizenjacht

Vandaag zijn we huizen wezen kijken in Ouderkerk aan de Amstel en in De Aker. We waren naar Ouderkerk getrokken om het nieuwbouwproject Tuindorp te bekijken. Van een “tuindorp” was niet echt sprake. Kleine huisjes met kleine tuintjes, dicht op elkaar, nota bene op een steenworp afstand van een van de drukste snelwegen van ons land, de A9. Waarschijnlijk krijg je over 20 jaar een proces aan je broek als blijkt dat je bewust je kinderen zo dicht langs een lawaaiige en vervuilende snelweg hebt laten wonen. Die viel dus direct af.

Andere huisjes in Ouderkerk zagen er wel aardig uit en terwijl we de kids uitlieten in een speeltuintje vertelde een buurvrouw vol enthousiasme over haar wijk. De huizen in De Aker zijn ruimer van opzet, maar de buurt maakte geen verpletterende indruk op ons. Terwijl we geluk hadden, want vandaag liep de aanvliegroute op Schiphol niet via de Zwanenburglaan.