Restaurant As

Restaurant AsOnlangs hebben S. en ik heerlijk gedineerd in restaurant As. Dit restaurant zit in een aftands, rond, betonnen gebouw nabij een oerlelijke school op de Zuidas. Toen wij aankwamen had het net geregend en was de entree troosteloos en zompig. Binnen heerst een strakke sfeer met een bijzondere opstelling. Er staan een aantal lange tafels, zodat je bij drukte met onbekenden aan tafel kunt komen te zitten. Je hebt echter wel veel meer arm- en beenruimte dan bij bijvoorbeeld Wagamama.

Een menukaart heeft As niet; je kunt kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangenmenu. Nog voordat wij een keuze gemaakt hadden stond er al een enorm warm brood en een schaaltje met olijven en langwerpige radijsjes voor onze neus. Oppassen! Nu niet teveel eten, anders krijg je de vervolggerechten niet meer weg. Ik koos voor het vegetarische driegangenmenu.

Vooraf kreeg ik een heerlijke salade uit aubergine en drie verschillende soorten bietjes en een overheerlijke crostini met een ondefinieerbaar smeerseltje erop. Smullen!

Het hoofdgerecht bestond uit een machtige, maar smakelijke notenquiche met verse tomaatjes. Achter het raam liepen in een verfomfaaid tuintje de kippen voorbij. Ook het toetje was taart, van chocolade weliswaar. Mijn vingers bij opgegeten.

As: heerlijk eten, goede wijn. Aanrader!