Restaurant Bickers aan de Werf

Vrijdag raakten we, samen met een paar vrienden, zowaar voor de tweede keer in Bickers aan de Werf verzeild. Vanuit dit knusse restaurantje had je vroeger vrij uitzicht over het IJ, nu kijk je tegen kolossale woontorens aan.

Op de menukaart staan kwaadaardige gerechten als foie de gras en spareribs, dus als het niet op uitnodiging was, had ik hier nooit mijn gezicht laten zien. Maar de kok kan goed uit de voeten met de vegetarische keuken en de bediening is vriendelijk en bekwaam.

Als voorgerecht nam ik gebakken mozzarellabolletjes die op reusachtige basilicumachtige bladeren werden opgediend. Best OK!

Voor het hoofdgerecht had ik mijn oog laten vallen op “Camembert Vache Noir met knoflook en witte wijn uit de oven geserveerd met notenvijgenbrood en gestoofde rode kool”. Een hele mond vol voor een veredelde kaasfondue, maar wel origineel opgediend en ook goed te pruimen.

Als nagerecht liet ik de “koffiesuggestie” chocolade-ijstruffels opdienen. Het was een smakelijk volwaardig toetje.

Mijn disgenoten hoorde ik wat vaker mopperen, dus als de kok nu overschakelt op volledig vegetarisch koken wordt het wel wat met deze toko!