Bellen met xs4all

Bijna 20 jaar heeft de PTT (later KPN) naar tevredenheid mijn telefoonverbinding in Amsterdam verzorgd. Vooral de laatste jaren werd ik platgebombardeerd met telefoonaanbieders die allemaal beweerden het goedkoper te kunnen. De meeste van die bedrijven hebben vooral op het gebied van betrouwbaarheid en klantenservice een uiterst bedroevend track-record.

Pas toen XS4ALL mij een telefoonaanbieding deed ging ik overstag. Jaar na jaar worden zij door de Consumentenbond tot de meest klantvriendelijke internetprovider gekroond en met mijn internetverbinding heb ik bij hun nooit problemen gehad. Toen ik na ontvangst van een nieuw modem de helpdesk nodig had, werd ik snel en vakkundig geholpen.

Sinds vorige week bel ik via XS4ALL (via VoIP). Met nummerbehoud, dus niemand heeft iets van de verandering gemerkt. De kwaliteit van de lijn is niet veranderd. De telefoonrekening wel; als het goed is wordt die gehalveerd!

Leuk is ook dat je online direct je belgedrag kunt bekijken. Maar hier kan XS4ALL wel enkele verbeteringen doorvoeren:
– Voicemail kan online alleen beluisterd worden als je Quicktime installeert. Ik wil die rotzooi van Apple niet!
– Mooi is dat je specifieke nummers kunt blokkeren. Maar ik zou eigenlijk alle geheime nummers willen doorlussen naar mijn voicemail. Geheime nummers zijn vaak van callcentra.
– In het beloverzicht zou ik bij telefoonnummers een naam willen opslaan. Zo zie je veel sneller met wie je nu precies aan de telefoon gehangen hebt.

Verder is het halleluja hieperdepiep hoera!