Weg met de RSS reader!

Bloglines, mijn favoriete RSS reader van de afgelopen vijf jaar, gooit het bijltje er bij neer. Eigenaar Ask.com ziet er geen heil meer in:

“As Steve Gillmor pointed out in TechCrunch last year, being locked in an RSS reader makes less and less sense to people as Twitter and Facebook dominate real-time information flow. Today RSS is the enabling technology – the infrastructure, the delivery system. RSS is a means to an end, not a consumer experience in and of itself. As a result, RSS aggregator usage has slowed significantly, and Bloglines isn’t the only service to feel the impact.. The writing is on the wall.
”

Kortom, Twitter en Facebook hebben de rol van de RSS-reader overgenomen. Dat gold ook voor mij. Met meer dan 200 allemaal onzettend belangrijke feeds was Bloglines een onoverzichtelijk broeiende bak aan informatie geworden die nauwelijks meer bij te houden was. De afgelopen anderhalf jaar kwam ik nauwelijks meer op bloglines.com en kreeg ik de belangrijkste nieuwtjes mee via Twitter. Heel veel andere nieuwtjes heb ik gemist, maar ik mis ze niet.